Fisksoppa med hel tomat

Soppa med torsk, hoki eller liknande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk- eller hokifile
  • 1 buljongtärning, kyckling eller fisk
  • 5 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • Ca 10 cm purjolök
  • 1-2 msk matolja
  • 1 morot
  • 8 medelstora potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 burk (400 g) konserverad hel tomat
  • 100 g skärbönor (haricots verts)
  • Pressad citron
  • Timjan
  • Salt

Gör så här

  1. Öppna burken med konserverade tomater och låt såsen rinna av. Dela lök och purjolök i bitar. Skär moroten i slantar. Strimla paprikan. Skiva potatisen i tunna skivor. Tina fisken så att den går att dela i bitar, ca 3 cm breda.
  2. Fräs löken i matolja i en stor gryta ca 5 min. Lägg i morotsslantarna mot slutet. Strö över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om och låt koka under lock i 5 min. Höj spisvärmen och lägg i potatisen. Späd eventuellt med mera vatten. Sänk till medelvärme när soppan kokat upp på nytt och låt koka i ytterligare 5 min.
  3. Lägg i fisken och tryck ner bitarna lätt. Lägg paprika och skärbönor ovanpå. Sjud 5 min.
  4. Lägg i tomaterna. Dela i halvor om de är stora.
  5. Tillsätt 1 msk pressad citron och ½ tsk timjan eller låt var och en smaksätta vid bordet. Rör om försiktigt och smaka av med salt.
  6. Servera med bröd och ost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Goda kycklinggrytan

Fick detta recept av ett affärsbiträde, när jag inte kunde komma på vad för slags mat jag skulle göra. Blev jättegott och hela familjen…