Älgkalops

Den bästa kalops jag någonsin gjort! Utmärkt att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg benfri högrev av älg
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 7,5 dl vatten
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 12 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 purjolök i breda bitar
  • 2 morötter i tjocka skivor

Gör så här

  1. Skär köttet i tre cm stora kuber. Bryn bitarna i smör. Lägg inte för mycket kött i pannan åt gången, då blir köttet kokt snarare än stekt.
  2. Lägg köttet allt eftersom det blir klart i en gryta, pudra över mjölet, salta och rör om. Häll på vattnet och kryddorna. Låt grytan koka på svag värme i 45 min innan du lägger i lök och morötter.
  3. Fortsätt koket tills köttet är riktigt mört.
  4. Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och grönsaker.

Kommentarer

Tack för de fina betygen och för den aptitretande bilden! :-)
Provade denna rätt i kväll. Smakade mycket gott! Serverade med lite persilja över till dekor. Men min dotter var sådär över maten, tyckte mest om rödbetorna. Första gången hon fick smaka på dem:-) Hon är bara 14 mnd, så det var lite för stora bitar för henne. Men mitt betyg är en stärk 4. Passade på att lägga upp en bild!
Poängen också
Har gjort din kalops, den blev jättegod. La till lite grädde. En femma härfrån oss.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…