Älgskav med trattkantareller och rönnbär

Älgskav går att byta ut med renskav eller annat kött. Riktig höstmat som blir bäst på eget kött och hemplockad svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skav
  • 3-4 dl trattkantareller
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 2 msk mjöl
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 stor morot
  • 1 svampbuljongtärning
  • 8 enbär
  • 2 msk rönnbärsgelé (går att byta ut mot svartvinbärsgelé el dyl)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Fräs kött och lök i lite matfett till det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs svampen tills den "knäpper" i smör. Blanda ner kött och lök, strö över mjölet, rör om och späd med grädde och eventuellt lite vatten om det blir för tjockt.
  2. Skiva moroten tunt och lägg i grytan. Lägg i buljongtärning och krossade enbär, rör runt och låt puttra i ca 15 min. Klicka i gelén och rör ut den. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med kokt, pressad potatis, potatismos eller råris och rårörda lingon eller rönnbärsgele.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…