Bacon,tomat och paprika pannkaka

En härligt laxrosa pannkaka med egen karaktär. Efter stor tveksamhet från omgivningen vid serveringen. Så försvann pannkakan blixtsnabbt i glada munnar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 5 ägg
  • 1 paprika (150 g valfri färg)
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 msk smör
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver, tillsätt mjölken och vispa klumpfritt.
  3. Rör ner tomaterna och knäck i äggen. Vispa till allt är väl blandat.
  4. Skär bacon och paprika i mindre bitar, fräs med en liten klick smör på medelvärme.
  5. När de börjar få färg pepprar ni efter behag.
  6. Häll pannkakssmeten i en smord ugnsform och sprid det frästa över.
  7. Grädda en fals under mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
  8. Servera med lingonsylt och en vitkålssallad.

Kommentarer

jättegott o enkelt fem stjärnor från mej

Liknande recept