Brasiliansk fisksoppa

En försvenskad version från en brasiliansk semester. Använde fiskbuljong på tärning+ buljong från avkokade räkskal

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1,5 msk curry
  • 15 dl fiskbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 6 potatisar
  • 2 paprikor
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g djupfryst fisk t. ex torsk
  • salt
  • dill

Gör så här

  1. Smält smöret med curryn. Fräs de hackade vitlöksklyftorna och lökarna lätt. Häll på buljongen och vinet och blanda i de nedskurna potatisarna och grönsakerna. Koka ca 40 min.
  2. Blanda i creme fraiche och den tinade och tärnade fisken.
  3. Koka upp. Lägg i rikligt med hackad dill. Avsmaka ev. med salt. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt, några räkor och lite citronmeliss.

Kommentarer

Väldigt god soppa! Hela familjen älskade den :)

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr