Fiskelycka med aioli

En vitlöksdoftande majonnäs, aioli, passar att klicka i den här goda fisksoppan med medelhavssmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • Olja till stekning
  • 800 g krossade tomater
  • 1/4 paket saffran, (à ½ g)
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 300 g blåmusslor, välborstade och sköljda
  • 350 g grytbitar av fisk, t.ex. marulk, hälleflundra, gös, lax
  • Aioli:
  • 4 msk majonnäs
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • Servering:
  • Surdegsbröd

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och hacka moroten. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross och koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt saffran, buljong och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 minuter. Lägg i musslorna och fisken och sjud under lock ca 5 minuter.
  2. Vispa ihop majonnäs, pressad vitlök, citronsaft och vatten till aiolin.
  3. Servera soppan med aiolin och ett gott surdegsbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept