Fiskgryta med broccoli

Allt-i-ett-gryta med goda smaker och fina färger. Servera med valfri sås, eller bara en klick gräddfil och en dillkvist. Eller njut den som den är med ett gott bröd till. Jag gillar mat som funkar utan créme fraiche och grädde. Fisk går dessutom fort och är perfekt vardagsmat. .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 1 purjolök
  • 400 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 3-4 dl vatten
  • 1½ msk fiskfond
  • 100 g sockerärter
  • 600 g vita fiskfiléer
  • ½ dl finhackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon. Dela broccolin i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan och fräs potatis och lök någon minut. Salta och peppra. Häll över vatten och fond och låt koka under lock 15 minuter.
  3. Lägg i fisken i stora munsbitar (dela så de passar) och broccolibuketter och koka i ca 5-10 minuter till. Vänd ner dillen och sockerärterna som bara behöver bli varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr