Fiskgryta med räkor och dillgremolata

Mustig fiskgryta med härliga smaker och lite sting. Dillgremolatan är pricken över i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 tsk + tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 500 g räkor med skal
  • 2 stora morötter
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 50 g sockerärter
  • Gremolata:
  • 1 knippe dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Servering:
  • Ris eller färskt bröd

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar. Blanda med 1 tsk salt och socker. Skala räkorna. Låt fisk och räkor stå i kylen medan grytan tillagas.
  2. Skala och skär morötterna i stavar. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Fräs morötter och chili i olja ca 3 minuter. Tillsätt curryn och låt fräsa ca 2 minuter.
  3. Blanda i purjolöken och häll över krossade tomater, grädde och vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  4. Hacka dillen till gremolatan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med rivet citronskal, salt och peppar.
  5. Lägg ner fiskbitarna i såsen och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 minuter. Ansa och finstrimla sockerärterna och strö dem och räkor över grytan.
  6. Servera grytan med gremolata och ris eller färskt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…