Fisksoppa i Grönt

En enkel och mycket god fisksoppa. Jag tillvaratar alltid räkskal. Det blir en jättegod buljong som tar lite tid att koka, men den sköter sig själv på spisen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 300 g rödspätta
  • 300 g färska eller frysta räkor
  • 300 gram hackad spenat,
  • Ca 15 cm av det gröna på en purjolök
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2–3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 msk philadelphiaost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina spenaten och låt vätskan rinna av.
  2. Skala räkorna. Spara räkskalen.
  3. Skär fisken i munsbitar och salta fisken.
  4. Putsa och strimla purjolöken.
  5. Bryn räkskalen och putset från purjolöken och en finhackad vitlöksklyfta i smör. (Om du har andra grönsaker eller grönsaksputs hemma kan du ta med det, t ex persilje-och el dillstjälkar, morot el dyl. dock inte kål.)
  6. Häll över vinet och fyll på med vatten så att det täcker.
  7. Låt puttra på svag värme i 45-60 minuter. Sila sedan av vätskan.
  8. Låt purjo och vitlök svettas i smör utan att det tar färg.
  9. Tillsätt spenat och låt puttra några minuter.
  10. Rör ner philadelphiaosten och buljongen du just kokat.
  11. Låt sjuda i några minuter.
  12. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter
  13. Lägg fisken i soppan, salta och låt sjuda tills fisken är klar, 2-3 minuter.
  14. Smaka av och dofta över en aning vitpeppar.
  15. Serveras med räkorna och ev aioli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…