Fond – vilt

Om man köper vilt från jägare eller i stora bitar kan man lätt göra en egen vilt-fond av benen från viltet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 kg viltben (älg, rådjur, hare)
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri (sorlek 1/4 morot)
  • 2 lökar
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Hacka benen i hanterbara bitar
  2. Bryn benen i ugn tills de är riktigt brynta (upp till 2 timmar i 175 grader)
  3. Rensa och skölj grönsakerna och skär i stora bitar
  4. Tillsätt tomatpuré och grönsaker till benen och bryn med den sista halvtimmen
  5. Lägg allt i en stor gryta och fyll på med vatten så det precis täcker benen.
  6. Låt fonden koka i minst 8 timmar (det skall bara småputtra)
  7. Sila fonden i silduk eller finmaskigt durkslag.
  8. Du kan reducera fonden för att få den mustigare
  9. Du smaksätter med enbär, timjan eller rosmarin

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…