Ghejme Gryta med aubergine och gula ärtor

Tips: Ett snabbare och fettsnålare sätt att steka aubergine på är att lägga skivorna på en plåt, pensla dem med olja och sedan steka dem i ugnen (vänd dem och stek dem dock på båda sidor)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 2 hackade gula lökar
  • Ca: 1 tsk salt
  • Ca: 1 krm malen svartpeppar
  • 2 auberginer
  • 3 dl delade gula ärtor
  • 1 dl + 0,5 dl passerade tomater
  • 2 msk limejuice eller citronjuice

Gör så här

  1. Bryn köttet tillsammans med lök och kryddor i en stekgryta. Täck med 5 dl vatten och sjud i 1 timma. Under tiden skär du auberginen i ½cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en plåt, salta skivorna på båda sidorna och låt stå i en kvart. Torka av saltet med hushållspapper och bryn skivorna i olja på båda sidorna. Stek ärtorna tillsammans med passerade tomater en liten stund. När köttet har kokat i 1 timma är det dax att tillsätta ärtorna. Fortsätt att sjuda.
  2. Provsmaka efter ytterligare 40-50 minuter om köttet och ärtorna är klara. Om de inte är det så låt det sjuda en liten stund till. annars tillsätt aubergine och lime/citronjuice och sjud 10 minuter till.
  3. Servera till ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…