Het thaisoppa med räkor

Utmärkt som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 bit ingefära (ca. 5cm)
  • 8 kaffirlimeblad eller rivet skal av 1 lime
  • 1 citron
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • ½ - 1 msk röd currypaste
  • 100 g champinjoner
  • 400 g skalade räkor
  • Koriander
  • Chili

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Strimla nedre delen av citrongrässtjälkarna och skär ingefäran i tunna skivor. Tillsätt detta och kaffirlimebladen (eller det rivna limeskalet) i buljongen och låt koka 3-4 minuter.
  2. Pressa citronen, sänk värmen och tillsätt citronsaft, fisksås, socker och currypaste. Rör om och låt sjuda i en minut. Skär champinjonerna i kvartar och rör ned dem i soppan, låt koka ytterligare två minuter. Blanda i de skalade räkorna och låt sjuda någon minut.
  3. Garnera eventuellt med chili och koriander före servering. Servera med limeklyftor och ett gott vitt vin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept