Heta cajunkräftor med majs och potatis

Kräftor är en självklarhet i cajunköket och serveras oftast tillsammans med lite mer kryddor och matiga tillbehör än vad vi är vana vid i Sverige. Fantastiskt gott! Att koka sin egen kräftlag är en snabb genväg till en läcker och imponerande kräftskiva. Vi har tagit oss en titt runtom i världen och inspirerats till kräftor med smak av allt från Italien till Asien och Sydamerika. Smaklig spis!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 knubbiga vitlöksklyftor
  • 5 små gula lökar
  • 8 potatisar av fast sort
  • 3 majskolvar
  • 2,5 l vatten
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 apelsiner, i skivor
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • Tabasco, efter tycke och smak
  • 1 kg kokade insjö- eller flodkräftor, (tinade)

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär lökarna i stora klyftor. Skär majskolvarna i tre delar och skala eller tvätta potatisen noga. Lägg allt i en stor kastrull tillsammans med samtliga ingredienser utom kräftorna.
  2. Koka upp och låt koka i 20 minuter eller tills potatisen börjar mjukna. Smaka av med ytterligare kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och lägg ner kräftorna. Låt dem bli varma (de ska inte kokas mer) och lägg därefter upp allt på ett stort, lite djupare fat. Häll på så mycket av lagen som möjligt och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…