Japansk bowl

Inlagd ingefära och wasabi är super för att få en het brytning till laxen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl svart quinoa
  • 1½ dl jasminris
  • 125 g frysta sojabönor
  • 2 noriblad (Sjögräsblad till sushi)
  • 400 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 tsk neutral olja
  • 2 avokador, tunt skivade
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Wasabimajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk vatten
  • Salt
  • Servering:
  • Japansk soja
  • Eventuellt sesamfrön

Gör så här

  1. Koka quinoa och ris enligt anvisning på förpackningen. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, wasabi och vatten till en sås och smaka av med salt.
  3. Klipp noribladen i strimlor och fräs ca 1minut i några droppar olja. Tärna laxen.
  4. Fördela ris, quinoa, bönor, lax, avokado och rädisor i serveringsskålar. Toppa med gari, noriblad, wasabimajonnäs och eventuellt sesamfrön. Servera med soja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…