Jordärtskockssoppa med citronräkor

Den milda jordärtskockan passar bra med de citronsmakande räkorna. Även rökta räkor är gott och trevligt att variera med. Utsökt även som förrätt, räcker då till 8 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 600 g jordärtskockor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Topping:
  • 200 g skalade räkor, MSC-märkta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Färsk oregano

Gör så här

  1. Skär vitlöken i tunna skivor och stek den i olivolja i en kastrull tills den börjar bli lite gyllene. Häll på lite av vattnet och låt koka upp. Skala och dela skockorna i jättesmå bitar. Fyll kastrullen med resten av vattnet, salta och lägg i skockorna. Vattnet ska precis täcka skockorna.
  2. Koka skockorna tills de är mjuka. Mixa skockorna och vattnet med mixerstav eller i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen om du använt mixer. Tillsätt matlagningsgrädden och vitvinsvinäger. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda räkorna med saften av citronen och olivolja. Salta och peppra. Fördela soppan i fyra tallrikar och toppa med räkorna och den färska oreganon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept