Kanelkryddad hjort- och äppelgryta

Kanel är en krydda som passar oerhört fint ihop med viltköttet och äppelsmaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av hjort
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 4 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 tsk kanel
  • 1 st gul lök
  • 1 ½ äpple
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i en het panna, salta och peppra något.
  2. Lägg köttet i en gryta med äppeljuice, vatten och kanel.
  3. Koka under lock på medelstark värme i 40 min. Häll i grädden och koka ytterligare 15 minuter, utan lock den här gången. Skala och klyfta löken och äpplet, bryn i het panna.
  4. Lägg ner i grytan och koka i 10 minuter. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av grytan.
  5. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept