lammbringa med balsamicosås

God rätt till julbordet som klimatvänligt alternativ till rullsyltan. Mängden är beräknad till julbord - vi har väldigt, väldigt många rätter på julbordet och då räcker det till 25 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 benfria bringor av lamm (helst från frigående får nära havet så att de blivit "försaltade")
  • smör att steka i
  • 5 dl trattkantareller
  • 1 stor purjolök i strimlor
  • 1 citron
  • 1 ask djupfryst persilja
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl rödvin
  • 6 msk strösocker

Gör så här

  1. Fräs trattkantareller med lök i några msk smör tills purjolöken slaknar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt skalet av 1 riven citron samt en ask frusen persilja.
  2. Lägg slaksidorna med de tunna delarna omlott. Bred ut svampblandningen. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Stek i ugnen 200 grader tills innertemperatur 72 grader.
  3. Koka ihop ingridienserna till såsen låt den reduceras till halva mängden.
  4. Skär upp lammrullen när den svalnat; serveras som kallskuret på julbordet med såsen till.

Kommentarer

Jag har gjort denna rulle två gånger nu. Andra gången tillsattes 200 g fläskfärs till smeten för att få en matigare rulle. Jag strödde också över hel rosépeppar innan bringan rullades ihop. Stektes i lägre temperatur under längre tid, ca 125 grader för att få ett mörare kött.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…