Lammfärsburgare på spett med timjan och vitlök

Burgare med smaker från medelhavet 459 kalorier per burgare 28 g fett 27 g protein 23 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1½ tsk flingsalt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 baguette
  • 1 salladshuvud
  • Tomatsalsa:
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 svarta kärnfria oliver, gärna kalamata
  • ½ citron
  • ½ dl finhackade färska örter, tex. timjan, oregano, persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsalsan.
  2. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skiva oliverna, skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut juicen.
  3. Blanda tomater, vitlök, oliver, citronskal och-juice, örter, olja, salt och peppar.
  4. Låt stå framme till servering.
  5. Skala och finriv vitlöken. Blanda färs, äggula, vitlök, timjan, salt och peppar. Forma smeten runt fyra grillspett.
  6. Grilla 6-8 minuter runtom.
  7. Skär baguetten i 4 bitar, grilla brödet lätt på bägge sidor.
  8. Skölj salladen.
  9. Skär ett snitt i varje baguettebit, fyll med sallad och burgare och toppa med salsan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…