Lammfärspaj med tomatmix

En härligt färgglad paj med bl.a. svarta oliver, soltorkade marinerade tomater, paprika och fetaost och som garneras med cocktailtomater i blandade färger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ¾ dl pinjenötter
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk smör
  • 400 g lammfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 röd paprika
  • 10 svarta urkärnade oliver
  • 10 soltorkade marinerade tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Garnera med:
  • Timjan
  • 250 g cocktailtomater, blandade färger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mät upp mjöl, pinjenötter och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
  4. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  5. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Salta och krydda med peppar och timjan.
  6. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skiva oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner i färsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över smulad fetaost och riven ost.
  7. Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med timjan och cocktailtomater i olika färger.

Kommentarer

Vilket gradantal i ugnen?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…