Marockansk lammgryta

Couscous royale När lamm och rotsaker får koka länge, länge blir smakerna avrundade och harmoniska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg lammlägg med märgpipor i 2 cm tjocka skivor
  • 1 dl majs- eller rapsolja
  • 3 lökar i klyftor
  • 1 msk torkad malen ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pkt saffran
  • 2 liter vatten
  • 1 aubergine
  • 3 morötter
  • 2 majrovor eller 1 liten kålrot
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 2 tomater
  • 2 zucchini
  • 1 burk kikärtor

Gör så här

  1. Se till att lammet är rumstempererat. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lammbitar, lök, ingefära och peppar på medelvärme i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt saffran och vatten. Låt puttra i 1½ timme.
  2. Förbered grönsakerna under tiden. Skiva auberginen i 3 cm tjocka skivor och dela sedan i kvartar. Skala morötterna och dela varje morot på tvären och sedan varje bit 4 långa klyftor.
  3. Tillsätt aubergine, morot, kålrot och persilja och låt puttra i ytterligare 30 minuter.
  4. Skala tomaterna ned vass kniv. Kärna ur och skär sedan tomatköttet i 1 cm stora bitar. Dela zucchinin i 3 delar och sedan i tjocka klyftor på längden. Skölj kikärtorna i kallt vatten för att får bort burksmaken. Tillsätt tomatkött, zucchini och kikärtor när köttet kokat i sammanlagt 2 timmar och börjar bli mört.
  5. Låt puttra ytterligare tills alla grönsakerna är mjuka och köttet är smältande mört. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…