Ostigt specialmos

Ett potatismos med härlig smak och fint krämig konsistens,samt lätt ljusgrön färg. Inte svårare att göra än vanligt potatismos. Vill ni använda moset till gratängmos vispar ni även i ett ägg. Gjorde vår middag med vanlig stekt falukorv till en riktigt god middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ½ purjolök (grova gröna delen)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 100-150 g ost (valfri sort)
  • 30-40 g smör.
  • 4-5 msk mjölk (varm)
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och dela potatisen i bitar, strimla och finhacka det gröna av purjolöken.
  2. Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor, och grovriv osten.
  3. Lägg potatis, purjo och vitlök i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka i ca 20 minuter.
  4. Häll av kokvattnet och lägg ner smöret i potatisblandningen i kastrullen.
  5. Värm mjölken i en kopp i mikron.
  6. Häll i en del av den varma mjölken och vispa med elvisp ihop till ett mos.
  7. Späd med mer av mjölken under vispningen så moset blir ganska löst.
  8. Lägg i den rivna osten och vispa på hög fart tills osten smält in i moset.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…