Pepprig orrgryta

Krämig gryta på skogsfågel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bröstbitar från 1 orre
  • 3 vitlöksklyftor i slantar
  • 5 krossade enbär
  • Svartpeppar
  • 1 buljongtärning
  • Vatten
  • 1-2,5 dl matlagningsgrädde
  • Vetemjöl
  • Soya
  • (färsk rosmarin)

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre grytbitar. Bryn dem i rikligt med smör och olivolja. Låt vitlöken, enbären och svartpepparn steka med en stund. Smula över buljongtärningen och slå över vatten så att det nästan täcker köttet. Låt puttra ca 45 minuter under lock. Kan variera beroende på fågelns ålder.
  2. Gör sen en redning av vetemjölet och grädden, soyan. Lägg ev i några små kvistar färsk rosmarin.Tjockare eller tunnare efter tycke och smak. Låt sjuda 10 minuter eller på plattans eftervärme.
  3. Servera med rosmarinkryddad klyftpotatis och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…