Räksoppa med blodapelsin och fänkål

Apelsin och fänkål är en härlig smakkombination som gör räksoppan livlig och spännande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 schalottenlökar
  • ½ fänkål
  • 1 liten morot
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 1 dl pressad blodapelsinsaft
  • 1/4 tsk salt
  • Servering:
  • Färskt bröd
  • Ev matyoghurt

Gör så här

  1. Skala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök och fänkål. Skala och tärna moroten fint.
  2. Stek räkskalen med lök,fänkål och morot i smör och olja tills de får lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpuré, stek ytterligare någon minut.
  3. Häll på vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen. Tillsätt grädde, cayennepeppar, blodapelsinsaft och smaka av med salt.
  4. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
  5. Lägg räkorna direkt i soppskålar och häll soppan över.
  6. Toppa med en klick matyoghurt. Servera ett färskt gott bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…