Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng

Lyxig gratäng toppad med både chévre och Västerbottensost. Stek den färska lammkorven med en kvist rosmarin som sätter god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g jordärtskockor
  • 500 g mjölig potatis
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 50 g riven lagrad ost, t ex Västerbotten
  • 100 g getost av chévretyp
  • 500 g färsk lammkorv
  • 1 rosmarinkvist
  • Smör
  • Salt
  • Servering:
  • Grönkålssallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala skockor och potatis. Skiva dem tunt och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda finriven vitlök, grädde, vatten och 1 tsk salt i en bunke. Häll blandningen över skockor och potatis i formen. Strö över den rivna osten och smula över getosten. Ställ in i ugnen i 40-50 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Stek lammkorvarna i 1 msk smör tillsammans med rosmarinkvisten i en stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  4. Servera korven med gratängen och gärna en grönkålssallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept