Skav med grönkål, timjan och lingon

Nu är det dags för grönkålstider och varför inte låta denna nyttiga och vitaminrika kål förgylla en god skavgryta som du snabbt svänger ihop?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl lingon
  • 480 g kronhjortsskav
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 tsk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 200 g skuren grönkål
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • Servering:
  • Kokt potatis eller potatismos

Gör så här

  1. Tina lingonen. Skär skaven i strimlor medan den är frusen. Stek skaven i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken. Hacka timjanen. Lägg ner löken, grönkålen och timjanen i grytan och fortsätt att steka några minuter.
  2. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölken, grädden och sojan. Sänk värmen, tillsätt mjölkblandningen under omrörning och låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Strö över lingonen och servera skaven med kokt potatis eller potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept