Stuvad Lake

Lake är visserligen en typisk vinterfisk, men hittade mina anteckningar nu så jag lägger in denna läckerhet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg hel lake
  • 2-3 msk ströbröd
  • 1½ tsk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • ½-1 citron, pressad
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Rensa laken, skär den i ca 3 cm tjocka bitar.
  2. Varva fisk och ströbröd, salt och kryddor i en gryta. Tillsätt vatten och citron.
  3. Grytan skall sjuda 15-20 minuter under lock, skaka på grytan försiktigt då och då. Mot slutet av koktiden, häll i grädden.
  4. Om laken är romstinn, låt rommen vara med i grytan efter halva koktiden.
  5. Smaksätt och garnera med persilja och citron.
  6. Servera direkt ur grytan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr