Thailändsk fiskcurry

225 kalorier per portion Rätten kan göras vegetarisk. Uteslut då fisk och räkor och ersätt med mer grönsaker, tex. paprika, squash och champinjoner. Fisksåsen byter man ut mot soja.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-4 tsk thailändsk grön currypasta
  • 350 g gul squash
  • 1 röd paprika
  • 125 g haricots verts
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finhackat citrongräs
  • 1 grön chilifrukt
  • 200 g vit fiskfilé, tex. kolja
  • 200 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och vitlöken. Fräs det i en wokpanna i oljan 4-5 minuter.
  2. Skala, kärna ur och skär squashen i tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och skiva chilifrukten tunt.
  3. Skär fisken i bitar.
  4. Lägg i alla övriga ingredienser i pannan utom fisk, räkor och koriander. Låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka sakta ca 20 minuter.
  5. Lägg i fisken och låt det koka 2-3 minuter. Blanda försiktigt ner räkorna och låt koka 2-3 minuter till. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
  6. Lägg upp curryn i fyra portionsskålar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…