Tom ka gai thailändsk kycklingsoppa

Mycket god soppa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 2 kycklingfiléer, i strimlor
  • 1 liten chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Ca 4 cm färsk ingefära, grovt skuren
  • 10 champinjoner, klyftade
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 limefrukter, rivet skal

Gör så här

  1. Koka upp grädden och kokosflingorna. Låt stå en stund för att dra och sila sedan av den.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling, chili, vitlök, ingefära och champinjoner utan att det tar färg.
  3. Häll på buljong och kokosgrädden. Lägg i limeskal. Låt soppan koka på svag värme i 10 – 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept