Tonfisksoppa med wasabi

Den här starka och vackra soppan kombinerar färsk fisk och spröda grönsaker med den japanska pepparrotens skärpa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g skinnfri tonfiskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk soja
  • 50 g sojabönsgroddar
  • 3 morötter
  • 1 knippa salladslök
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 champinjoner
  • Soppan:
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk wasabipasta (japansk pepparrot)
  • 1 tsk socker
  • 4 msk fisksås
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skölj tonfisken, torka av den med papper. Skär ut 4 tunna skivor. Lägg dem bredvid varandra, salta och peppra, droppa över soja. Skär resten av tonfisken i små tärningar.
  2. Spola av groddarna, skala morötterna, hyvla dem på längden i tunna strimlor. Ansa salladslöken, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Lägg några strimlor i iskallt vatten, så att de rullar ihop sig till lockar och garnera sedan soppan med dem.
  3. Ansa selleristjälkarna, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Torka av champinjonerna med papper, skär av fötterna, skiva svampen tunt.
  4. Lägg morötter, salladslök och selleri på tonfiskskivorna och rulla ihop dem löst.
  5. Koka upp buljongen med wasabi, socker och fisksås till soppan, salta och peppra.
  6. Blanda tonfisktärningar, groddar och champinjoner i skålar. Lägg ett tonfiskknyte i varje skål, häll över buljongen. Garnera med salladslöklockarna och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…