Torsk med wokade grönsaker

Allt steks helt kort och blir fantastiskt saftigt. Fisk i ett lövtunt deghölje och färgglada grönsaker med tuggmotstånd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 4 äggvitor
  • 5 msk maizena
  • 5 msk risvin
  • Salt
  • 100 g bambuskott (på burk)
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olja
  • Peppar
  • 1 msk sesamolja
  • Servering:
  • Ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, håll det varmt.
  2. Skölj torsken, torka av den med hushållspapper och skär i 2 cm stora tärningar. Vispa ihop äggvitorna med 4 msk maizena i en skål. Rör ner 1 msk risvin och krydda med 1 nypa salt. Lägg i fisktärningarna, rör om ordentligt och låt marinera i kylskåp ca 15 minuter.
  3. Häll under tiden bambuskotten i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Ansa salladslöken, skölj och skär i tunna skivor. Skala vitlöken och skär i tunna skivor. Halvera paprikorna på längden, kärna ur, skölj och skär i bitar.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna, lägg i fiskbitarna direkt från marinaden, stek dem under omrörning 3 minuter.
  5. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg salladslöken och vitlöken i pannan och bryn dem, tillsätt paprika och bambuskott och stek under omrörning ytterligare 2 minuter. Lägg åter i fisken och häll över resten av risvinet.
  6. Rör ihop resten av maizenan med 1 dl vatten, salt och peppar och häll över fisken och grönsakerna och låt koka under omrörning ca 1 minut.
  7. Droppa över lite sesamolja och servera med riset.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept