Viltskavsgryta

Viltskavsgryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 240 g viltskav
  • 1 ½ msk margarin
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 liten squash
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3/4 krm torkad timjan

Gör så här

  1. Stek det otinade viltskavet i margarin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka lök. Skiva morötter och champinjoner. Skiva och halvera squashen. Tillsätt lök, morötter, vatten, viltfond med kantarell, vin och soja till grytan.
  2. Låt grytan småkoka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, sambal oelek och timjan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar. Serveras med potatismos smaksatt med selleri.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@maxxess

Grillmarinad soft hot

”Bjudmarinad” när man inte känner till gästernas smak. Styrkan är liten men kännbar en stund efter, saltet svagt/medel, allt mildas genom fruktjuice som mörar*…

@mumsan

Biff med dragonsås

Ur tidningen ”Laga lätt” 392 kcal/portion. Gör gärna dubbel sats av såsen jag tyckte det var snålt med sås.