Vitlökstorsk i persiljerotsbuljong

Supergott. Kan göras på vilken vitfisk som helst med samma goda resultat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 650 g torskfilé eller sejfilé med skinnet kvar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • Buljong
  • 8 dl vatten
  • 200 g persiljerötter (kan bytas ut mot palsternacka)
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 tsk salt
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 savoykålsblad
  • 1 blad från purjolök

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Skala persiljerötterna och potatis. Skär persiljerötterna i sockerbitstora tärningar och klyfta potatisen. Lägg ner alltsammans i det kokande vattnet tillsammans med salt och buljongtärningar. Låt koka i 8-10 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka.
  2. Skär savoykål och purjolök i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Koka ytterligare 2 minuter.
  3. Skala vitlöken och pressa ner den i oljan. Gnid in torskfiléerna med vitlöksoljan, salta och peppra. Stek dem gyllenbruna, 2-3 minuter på varje sida.
  4. Fördela buljongen med grönsakerna i fyra djupa tallrikar och lägg i fisken.
  5. Tips: Toppa med crème fraiche och riven pepparrot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept