Wokade äggnudlar med grönsaker

Heter på thailändska Phat Ba-Mii Phak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 225 g blandning av kinesisk broccoli, minimajs, långbönor och sockerärtor, skuret i lagom stora bitar
  • 250 g äggnudlar
  • 50 g böngroddar
  • 3 vårlökar
  • ½ röd chili
  • Korianderblad till garnering

Gör så här

  1. Blanda ostronsås, sojasås och socker i en liten skål.
  2. Hetta upp oljan i en wok och fräs vitlöken under omrörning på medelvärme tills den är ljust brun. Tillsätt alla blandade grönsaker och fräs under omrörning på hög värme i 1-2 minuter.
  3. Tillsätt äggnudlar och ostronsåsblandningen och fräs under omrörning i 2-3 minuter. Tillsätt böngroddar och vårlök. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  4. Slå upp på ett serveringsfat och garnera med chiliskivor och korianderblad.
  5. Vill man kan man med fördel lägga i scampi eller kyckling.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…