Ädelgratinerad älgfärs

Ädelost, kantareller och viltkött - mums.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g älgfärs (eller nötfärs)
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 1 äggula
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Smör till stekning
  • 8 skivor rotselleri
  • 3-4 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g gräddädelost
  • Ev några vinbär

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök och rosmarin. Arbeta färsen smidig med äggulan och grädden. Forma åtta fina färsbiffar och stek dem sakta i matfettet.
  2. Skala sellerin. Skär drygt centimetertjocka skivor och putsa till dem. Koka dem knappt mjuka i buljongen 10-12 minuter. Låt skivorna rinna av.
  3. Smörstek kantarellerna eller annan svamp i bitar, salt och peppra. Lägg en biff på varje selleriskiva. Toppa med små berg av kantareller. Lägg på tunt skivad ädelost. Sätt in i ugnen 225° i fem minuter så att osten mjuknar. Lägg på ett par vinbär.

Kommentarer

Här kommer en bild på älggrytan med äpplen ,lök och curry ! Mycket god1

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…