Gratinerad avocado med bacon, vitlökssmör och räkor

Detta är min familjs paradförrätt. Var det ursprungligen kommer ifrån vet jag inte. Det var nån gång i början av 90-talet som vi åt den första gången. Det har blivit åtskilliga gånger sen dess, både på familjesammankomster och andra middagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 mogna avokado
  • 125 g bacon
  • 40 g smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 skalade räkor

Gör så här

  1. Blanda samman rumstempererat smör med vitlöksklyftorna.
  2. Klipp eller skär bacon i strimlor och knaperstek.
  3. Dela varje avokado i två delar och ta ur kärnorna.
  4. Fyll hålen med bacon, spara lite att sprinkla över vid servering.
  5. Bred vitlökssmör över baconet.
  6. Ställ in i ugnen, 250 grader ca 5-7 minuter.
  7. Servera genast, garnera med räkor och bacon.

Kommentarer

Så gott! Fast jag har modifierat receptet lite. Jag tar ur och tärnar avocadon och blandar med allt bacon och lägger tillbaka det i skalet, brer över vitlökssmöret och gratinerar. Sen på med räkor och servera. Är så gott....
Jättegott. Detta bjuder jag på nästagång vi har middagsgäster.
Låter lite märkligt men är förbaskat gott. en klar femma till, Tack
Detta var verkligen gott!! En klar femma från oss.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr