Lammfärsspett med fetaostdipp och rostade grönsaker

Lammfärsbiffarna går utmärkt att grilla, men du kan också tillaga dem i stekpanna eller i ugnen. Myntan kan ersättas med persilja. Du kan naturligtvis använda andra grönsaker att steka och blanda ner lite lök eller svamp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk finhackad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 msk ajvar relish
  • Smör till stekning
  • Dipp:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk färskpressad citron
  • 2 msk finhackad mynta
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rostade grönsaker:
  • 1 squash
  • 2-3 tomater
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • Olja
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda lammfärs, mynta, salt, peppar och ajvar relish. Forma 8 avlånga biffar av färsen. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg över i en ugnsform och stek vidare 8 minuter i ugnen. Trä upp biffarna på spett.
  3. Dippen:
  4. Smula fetaosten och blanda med yoghurt, citronsaft, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva squash och tomater i 1 cm tjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Stek grönsakerna i lite olja - antingen i panna ett par minuter på varje sida eller i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  6. Strö över flingsalt och ringla över lite olivolja på grönsakerna när de serveras tillsammans med spetten och dippen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…