Laxtartar med ingefärstsatsiki

En perfekt förrätt med lax och smaker av citron, gurka och ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g skinn- och benfri laxfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ dl hackad gräslök
  • Ingefärstsatsiki:
  • 1 gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Frys laxen minst 2 dygn och tina den.
  2. Grovhacka laxen och blanda den med salt, peppar, citronskal och saft.
  3. Tsatsikin:
  4. Skär gurkan i tärningar och strö över salt.
  5. Låt dem ligga på hushållspapper ca 15 min.
  6. Pressa ur saften.
  7. Blanda hälften av gurkan med yoghurt och ingefära.
  8. Forma sex runda laxtartarer på tallrikar.
  9. Klicka på ingefärstsatsikin och strö över resterande gurktärningar och gräslök.

Kommentarer

perfekt liten förrätt, väldigt god och enkel att göra!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…