Tina´s jambalaya

Omgjort recept från Tasteline.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl långkornigt ris
  • Vatten
  • Salt
  • 100 g kokt skinka
  • 1 liten paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten burk minimajs
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2-3 (ca 200 g) tomater
  • 1/2 msk smör/margarin
  • 1 dl vatten
  • 3/4 msk grönsaksfond
  • 1 krm timjan
  • 1 nypa chilipulver
  • Svartpeppar
  • 300 g räkor med skal
  • Tillbehör:
  • Tabasco
  • Mango chutney

Gör så här

  1. Koka riset . Strimla skinka och paprika.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar.
  3. Fräs skinka och lök i matfett i en gryta tills löken blir mjuk. Tillsätt buljong, tomatbitar, paprika, minimajs och kryddor. Låt allt få ett uppkok. Rör ner det varma riset och skalade räkor. Lägg lock på grytan och låt allt bli genomvarmt.
  4. Ät jambalayan med kryddstarka tillbehör som tabasco, mango chutney och oliver

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr